1K
2022-01-24 79 瀏覽
銅鑼灣日式居酒屋好去處🥰餐廳感覺舒適親和,店員同客人有傾有講🥰,真係好似日本居酒屋咁。 食物選擇多而且以新鮮為大前提。鮨和廚師發辦魚生丼除咗挑選時令食材魚生外,仲加入左好多心思。 魚生有鮑魚、海膽、帆立貝、平目魚、三文魚、赤貝、吞拿魚、油甘魚、三文魚籽等~~ 種類多,味道新鮮甜美,絕不馬虎另外我特別喜歡平目魚卷海膽,及青瓜包赤貝群邊。平目魚味道清新,爽口彈牙,色澤晶凝,配上甘香嘅海膽,帶出鮮甜,味道更有層次。 🥒青瓜清爽包赤貝群邊,賣相精緻,鮮甜爽口,好有驚喜🤩牛肉壽喜燒定食熱騰騰上,冬天最啱😍牛肉🥩份量好多,每一件都薄薄的好易食,仲伴有生蛋🥚,食落更嫩滑香口。壽喜燒汁甜甜地啱啱好,唔會太膩,入面仲有豆腐、蔬菜🥬、菇類等, 伴飯食更正每個餐都會有香滑茶碗蒸,新鮮沙律🥗,飲品或甜品。 朱古力蛋糕亦好有驚喜。

銅鑼灣日式居酒屋好去處🥰

鮨和廚師發辦魚生丼
另外我特別喜歡平目魚卷海膽,及青瓜包赤貝群邊。

牛肉壽喜燒定食
熱騰騰上,冬天最啱😍