2019-06-22
#shine餐廳裝飾燈光比較暗帶黃光,所以影啲相啲色都怪怪地😂。入到門口左面有張比較長吧台,右面就係餐枱, 枱與枱之間都有一些距離,坐落唔會感覺太迫。前菜方面我地選擇左 #牛油果大蝦沙律,味道適中,最得意係大蝦連同牛油果一起食會食到三文魚刺生味🤣。沙律🥗比想像大兜。小食叫左#西西里番茄煙肉焗薯皮,薯皮裹面放左番茄醬煙肉同加左層芝士焗,口感同味道同平時食肉醬味道差唔多,薯皮好香薯仔味同個醬好夾。主菜就要左#北海道帶子明太子意粉配三文魚籽燒西班牙黑毛豬扒配蘋果蓉意粉方面好creamy帶子鮮嫩但略嫌明太子唔夠多。西班牙黑毛豬扒可以揀全熟或者七成熟,建議揀七成熟,肉會帶點粉嫩而且比較滑嫩。蘋果蓉同埋蘿蔔蓉都可以減低肉嘅油膩感。冇諗過豬可以煮到好似牛肉咁好食,肉味重同口感似牛肉尤其是帶點肥膏嘅肉最好食。推介!
餐廳裝飾燈光比較暗帶黃光,所以影啲相啲色都怪怪地😂。
前菜方面我地選擇左
意粉方面好creamy帶子鮮嫩但略嫌明太子唔夠多。