2021-11-12 57 瀏覽
呢日朋友突然話想入去西貢食野周圍摃下,所以就即興揸車入去。入到去都已經係晏就1點幾差唔多成2點,一眼相中左呢間靚靚CAFE- ORCA,可能係過左最繁忙既LUNCH TIME時間,所以即刻有位坐。佢地有分indoor同outdoor,咁今日天氣都幾熱,所以就坐左入indoor啦,室內環境主要上左白色既牆身,落地玻璃,彩光十足,佢地選取既傢俱都好有格調,而我鐘意係佢地既Tiffany Blue既坐椅,配色令到整個餐廳環境好舒適,岩晒我地打卡。講返食物先,今次order左all day breadfast同莎樂美腸菠蘿pizza,同埋一杯mocktail,叫假的真不了(mirage)All day breadfast有炒蛋,茄汁豆,沙律菜,腸,牛角包,味道不過不失,只係牛角包略嫌有啲唔夠鬆脆。啱啱焗好既Pizza餅底鬆脆,加上濃郁芝士,啖啖肉既莎樂美腸,多汁香甜既菠蘿,十分好食。假的真不了由蝶豆花,玫瑰花蜜,青檸,雪碧,梳打水調製而成,顏色由紫到紅漸變,打卡一流,不過味道一般。整體黎講我都係好滿意既,最令我印象深刻既係佢地既PIZZA!系一個優美嘅環境下享受了一頓午餐,為接落嚟嘅行程打響了

ALL DAY BREAKFAST

莎樂美腸菠蘿薄餅

真的假不了 Mirage
,不過味道一般。

系一個優美嘅環境下享受了一頓午餐,為接落嚟嘅行程打響了頭炮。
題外話/補充資料: 廳要消費滿300蚊才可以用信用卡,並不接受支付寶,微信或pay me,所以想輕食的朋友記得帶備現金
2021-10-17
莎樂美腸菠蘿薄餅