2023-08-04 186 瀏覽
同朋友去咗堅尼地城卑路乍灣海濱長廊行吓,行到攰攰哋就搵咗間cafe食吓嘢hea吓▪️Salmon Scramble 煙三文魚黑松露油炒蛋窩夫呢間cafe主打列日窩夫,咁梗係要叫窩夫試吓。不過本身想叫嘅Waffle Benedict賣晒,咁就揀返個一樣有煙三文魚、蛋同窩夫嘅😂 煙三文魚唔會太鹹。炒蛋份量好多,上面放咗啲黑松露醬,所以黑松露味好濃。有兩件列日窩夫,口感紮實,幾有咬口。另外仲有牛油果、沙律菜、番茄仔,都幾豐富▪️M-Rated Indulgence 酒!限18以上除咗咸,仲叫咗個窩夫甜品。佢係喺窩夫🧇上面放上一球雲呢拿雪糕🍨同焦糖香蕉🍌,再淋上冧酒調製嘅獨家醬料🍸 食落味道有層次,喺雲呢拿雪糕同焦糖嘅甜味之間,帶有冧酒嘅酒香同微微甘味,降低咗整體嘅甜度。另外呢個窩夫同上面咸嘅唔同,可能因為熱啲,感覺外脆內軟啲Waffling Beans 📍西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖

▪️M-Rated Indulgence 酒!限18以上

Waffling Beans