趁疫情緩和返d,終於約到成班朋友出黎聚聚👭我地揀左西環呢區食野🍴發現原來西環呢頭真係有好多好野食最後我地搵左間新開張、環境企理、又坐得舒服既西餐廳,傾計都傾得開心d🥰餐廳開張只有一個月左右,喺而家呢個時勢開張,感覺好唔容易,我地都希望支持下小店☺️✨✨堅尼地城站行過去唔洗5分鐘🤣而且好易搵,因為餐廳係成條街入面比較光猛既一間☀️店內環境舒服,枱凳以木系為主,旁邊仲掛滿綠色植物、擺放小盆栽🪴有小清新既感覺!❥ 自家製煙燻豬肋骨🐷✨✨我同朋友都非常推介既款式🥰食得出有煙燻味 好香口♨️豬肋骨燒得岩岩好 唔會好乾好柴 食落有肉汁 夠惹味😋❥ 雙層牛肉芝士漢堡配薯條🍔牛肉份量適中,牛味香濃,連埋車打芝士、生菜、秘製burger醬一齊放入口,又真係唔錯~身為芝士控既我覺得都好滿意!😋❤️薯條新鮮炸起🍟同朋友Share就唔會太heavy✔️❥ 卡邦尼意粉🍝有驚喜🧡芝士同蛋味都好香濃,又唔會creamy到好膩既感覺!意粉煙韌好食🍝上面塊煙肉都幾大塊,脆卜卜好香口☺️❥ Smoked Chunk Eyeroll (10oz)🥩牛肩胛肉眼扒都係有煙燻過,肉味香濃,油花充足,切開後見到粉嫩既肉質顏色😍食落有肉汁,唯獨
趁疫情緩和返d,終於約到成班朋友出黎聚聚👭
我地揀左西環呢區食野🍴發現原來西環呢頭真係有好多好野食

❥ 自家製煙燻豬肋骨🐷✨✨
我同朋友都非常推介既款式🥰
食得出有煙燻味 好香口♨️
豬肋骨燒得岩岩好 唔會好乾好柴 食落有肉汁 夠惹味😋

❥ 雙層牛肉芝士漢堡配薯條🍔
薯條新鮮炸起🍟同朋友Share就唔會太heavy✔️

❥ 卡邦尼意粉🍝

牛肩胛肉眼扒都係有煙燻過,肉味香濃,油花充足,切開後見到粉嫩既肉質顏色😍食落有肉汁,唯獨側邊比較多筋部,好韌🤣點埋醬汁味道更佳~

❥ Fresh Strawberry Soda
飲品方面我大推呢款杯✨✨‼️充滿士多啤梨味🍓仲有埋士多啤梨果肉,加分💖
氣泡感十足,飲落好清新解渴❤️

❥ Pink Rose Tea with Honey & Ginger
如果想飲熱茶,呢杯都係唔錯既選擇☕️
玫瑰花味好清香🌹
仲有蜜糖+薑味,甜甜地,感覺幾健康!

💝溫馨提示💬
本身我地想叫餐廳招牌菜「煙燻慢焗牛肋骨」,但因為製作需時,供應有限,我地食唔到😂大家想食既話,記住打電話預訂左先🥰
2022-05-07