2019-05-06 106 瀏覽
呢間coffee shop開喺堅尼地城原本係sell可以望住個無敵海景品嚐咖啡,但唔知係咪因為假日嘅關係,非常之多人,無論係樓下等咖啡嘅位,定係樓上坐位,仲有coffee shop出面嘅位同埋馬路,都堆滿晒人,而明顯佢地係為黎打卡多過飲咖啡。所以如果諗住喺度舒舒服服飲咖啡,呢度係完全做唔到。更甚嘅係呢間coffee shop令到好多人為打卡甚至拎住杯咖啡走出馬路影相,當日去嘅時候見到好多欄杆貼左標語表示呢度唔係打卡點,請勿走出馬路,但依然有好多人唔理😓。講番咖啡質素,當日點左一杯caffe latte同Spanish latte,short 嘅價錢係HKD 40同HKD 45,都係人手即磨咖啡即沖,價錢唔貴。Spanish latte飲落口一陣之後可以嚐到甘味,但較苦。中意甜嘅可以叫Caffe latte,一開始甜度係適中,但飲到杯底就太甜。建議點細杯嘅size,因為一杯好嘅咖啡係預你沖完好快飲晒,先可以飲到咖啡最好嘅味道,short勉強可以做到飲到底仲係熱。Overall黎講環境俾我嘅感覺太差,亦都為周邊環境帶黎太多負面影響。只可以話,呢度只係一個打卡嘅熱點,並唔係品嚐咖啡嘅地方,令
Overall黎講環境俾我嘅感覺太差,亦都為周邊環境帶黎太多負面影響。只可以話,呢度只係一個打卡嘅熱點,並唔係品嚐咖啡嘅地方,令人感到失望。