2023-11-03 31 瀏覽
得閒同爸爸去食下居酒屋都幾好,可以試好多唔同嘅串燒。.先黎個海葡萄沙律,我記得海葡萄係沖繩嘅特產,對上一次食都好耐之前喇。依個沙律配上沙律醋,好開胃呀👍🏻.白飯魚干都好正!脆卜卜,又有炭香,連爸爸都食唔停口呀!我地原來都叫左好幾款串燒,有厚牛舌,免治雞肉棒,豚肉腩,牛小腸。個厚牛舌好正呀,又juicy,又香,少少嘅香草提味就已經好正,我個人非常喜歡。個免治雞肉棒配住個蛋黃食,好滑好嫩呀。至於個牛小腸,佢外皮燒到少少脆口,入面就似粉腸嘅口感,又唔會有內臟嘅腥羶味,幾好。.仲有我地比較少食到嘅雞腳筋同雞掌心。雞腳筋就比較脆,而雞掌心就較有咬口,唔會靭。.唔好睇少個粟米,本身諗住無乜特別,但係其實有好香嘅牛油同帶少少咸味,又係好正架,咸甜咸甜。.赤魚一夜干爸爸都好欣賞呀,油脂適中,燒完有魚油香,再點埋個柚子汁,都幾清新,唔會覺得好膩。
得閒同爸爸去食下居酒屋都幾好,可以試好多唔同嘅串燒。

2023-10-31