今日熱辣辣 本來想夜晚試吓新野 點知做咗假期最錯嘅決定 中哂伏 你哋睇完自己諗下去唔去啦。呢間牛扒店最近喺西環開 見到幾多人食諗住試吓啦 夜晚大概8:00去到 發現有一條大概六至八人既人龍 望入鋪頭 入邊係仲有空位嘅 發現問題出咗係門口嘅自動票販賣機 唔知係咪新店未完全測試部機 每一個人落完單之後 隔黎就有一位職員打開部機 check check入邊 先到下一位客人落單 如是者我等左半個鐘 正當我諗住入去嘅時候 職員打開部機 整左足足30分鐘 期間完全冇職員出嚟向客人解釋係咩情況 老實講咁大間鋪頭又話自己咩第四分店 唔係好明點解有技術問題嘅時候冇一個plan B去解決問題 例如可以叫客人入去先手寫落單 呢個解決方案係我等咗足足30分鐘之後先至發生 真心燥左 。餐廳主要奉行自助放題服務 一個餐包左一份牛扒 白飯任添 餐湯任飲 沙津菜任攞 牛扒會係一成熟上鐵板 等你自己燒 係低成本嘅情況下打着放題嘅旗號 我叫咗兩個餐試吓 三拍子牛扒 180g hkd 75 西冷牛扒 200g hkd 120好食指數: 4.5/10 先講份量 份量係夠一個男士食既 對得住價錢 食落味道冇咩特別 牛扒冇落過
你哋睇完自己諗下去唔去啦

三拍子牛扒 180g hkd 75
西冷牛扒 200g hkd 120
好食指數: 4.5/10

先講份量 份量係夠一個男士食既 對得住價錢
食落味道冇咩特別 牛扒冇落過鬆肉粉 所以食落唔會好似某快餐店咁淋咁軟 你係會食到比較紮實嘅牛肉感覺 不過牛扒本身就比較多筋 而且比較瘦 所以如果有啲朋友仔想食係比較油份同肉汁多少少既牛扒 呢度就未必啱你啦 白飯出奇地乾身粒粒分明 唔錯 沙律菜同湯都冇乜特別

食飯中途仲有小插曲 燒燒下牛扒 鋪頭半間鋪停電跳fuse兩次 都真係嚇一嚇
總括嚟講我會比呢環境分零分 不過如果淨係以食物嘅價錢同埋質素來做評價嘅話 我覺得呢餐都係合理 就好似食咗一碟牛扒碟頭飯咁

2019-06-09