2022-12-06
個蛋糕好食到懶惰如我都要專登出個post 雖然由萬聖節拖到就嚟聖誕節 但唔緊要啦 大家都可以訂聖誕蛋糕架嘛(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 佢地嘅聖誕款都幾可愛 我已經身先士卒試咗 係highlight都有打食評 大家有興趣可以睇下(๑•̀ㅂ•́)و 法芙娜朱古力蛋糕 ($298 6”)呢個蛋糕真係超有驚喜❣️首先個造型已經非常可愛 我就咁話想要個萬聖節造型嘅蛋糕 點知最後出到嚟咁得意仲要幾好食 真係好抵讚😚蛋糕嘅mousse同埋戚風蛋糕都係採用70%Valrhona朱古力製作 口感輕盈不膩 而且綿密紮實💛係我食過最好食嘅朱古力蛋糕 平時啲蛋糕真係食唔哂 但呢個真係一秒清哂 連怕甜嘅屋企人都大讚真係好難得!!🥲蛋糕仲可以加層麻糬 都幾煙韌 可以滿足埋我呢個麻糬控👧🏻自覺自己都幾多要求 又想要萬聖節造型 又想要朱古力 又怕太苦/太甜 又想要麻糬 但店主都好有耐心咁回覆 值得一讚o(*////▽////*)q推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
法芙娜朱古力蛋糕 ($298 6”)
推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟