2018-04-19 202 瀏覽
+5度門面好細,好彩前面係個大空地,有好多位可以俾人等拎嘢食餅底16蚊,有最低消費:每個餅計算最少30蚊起。(記得揀夠30蚊先俾單,唔係姐姐會串你hahaha)食手抓餅無論喺台灣定香港,加雞蛋同芝士係指定動作,但計完數發現係29蚊🤡見爭1蚊就加埋個肉鬆試下。沙律醬或辣椒粉就可以免費加。多數D人買完就會走咗去,我因為八卦就留喺到等,順便睇佢整。一日都唔知要整幾多份,個哥哥已經非常熟手,見到佢D材料都落得好平均。完成一份佢會叫號碼然後同你講多謝哂,見到佢煎到身水身汗我都想同佢講返多謝哂。等咗15分鐘左右就有得拎。岩岩拎上手好熱,第一啖未食到其他食材,淨係咬到餅底。餅底好高質,鬆化得黎表面煎到好脆。大概大大啖第3口就會開始食到配菜,芝士因為餅底夾住咗,熱力岩岩好令佢溶哂。雞蛋加肉鬆,真係好台灣。總括黎講:唔好對比台灣嘅物價,30幾蚊喺香港買到台灣嘅味道,抵唔抵就見人見智啦。

2018-03-19
  • 手抓餅