店名/Shop Name:呂錦記手撕雞專門店 (西灣河)地址/ Adresss: 西灣河筲箕灣道33-55號麗灣大廈地下J1號舖種類/Type:港式/小食店/外賣推介/Recommend:手撕雞和古法蒸雞人均價錢:50-100店舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️交通:西灣河站B出口行3分鐘上菜速度:古法雞需時約10分鐘,其他種類基本上1分鐘來完成服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️店員有問我要唔要芝麻食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️放工後想偷懶,唔想煮,就去呂錦記手撕雞專門店買咗外賣,一款辣一款唔辣,大人細路都食得,加個飯同菜咁就可以簡單好味又一餐。香辣手撕雞$60半隻 5/5分酸甜苦辣,辣得過癮記住同店員講要多芝麻,吃起來更香口, 香辣手撕雞伴着有隻勁的雞肉,有雞味,辣得來又不會太過火,送飯非常下飯,香辣手撕雞的口感豐富多樣,嫩滑的雞肉,經過適當的處理和調味,使肉質鮮嫩多汁。手撕的方式讓肉絲更具彈性和咬勁,辣椒的刺激和香料的香味平衡得宜。蟲草花水晶雞$88半隻 4.5/5分蟲草花水蒸雞用錫紙包裹,帶回家打開仍是熱的,可以即時食,打開看到雞上佈滿蟲草花,香氣撲鼻,色澤金黃,雞的肉質鮮嫩多汁,口感細膩而滑嫩。它的肉質白淨,質地緊實,
店名/Shop Name:呂錦記手撕雞專門店 (西灣河)

種類/Type:港式/小食店/外賣

食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

香辣手撕雞$60半隻 5/5分

酸甜苦辣,辣得過癮

蟲草花水晶雞$88半隻 4.5/5分

蟲草花水蒸雞用錫紙包裹,帶回家打開仍是熱的,可以即時食,打開看到雞上佈滿蟲草花,香氣撲鼻,色澤金黃,雞的肉質鮮嫩多汁,口感細膩而滑嫩。它的肉質白淨,質地緊實,帶有些許的彈性。古法蒸雞注重保持肉質的原汁原味,配上一絲絲的蟲草花,感覺很是滋補,吃完元氣滿滿。

#古法蒸雞 #蟲草花水晶雞 #香辣手撕雞

#呂錦記手撕雞專門店 #呂錦記 #手撕雞

#西灣河 #筲箕灣

#香港美食#食好西 #帶你食好嘢

# hkrestaurant #hkrestaurants

#hkig #igers #food #foodlie #hkfood #hkfoodie #852food #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblog

#foodblogger #foodpics #foodphotography #foodstagram #instafood #hk #thkfoodie #hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #hkfoodielife #hkfoodieblogger #discoverhongkong

#playeateasy

#foodie #instafood #followme

#happyyummylife2023 @happyyummylife2023
香辣手撕雞
外賣自取