2022-07-06 558 瀏覽
中午約左個街坊係附近傾野,兩個吹水王傾唔停😊哩個地方平日好岩吹水,樓低高,坐得舒服,佢係西灣河港鐵站隔離,就算搭車黎都好方便。哩間係一間社企餐廳,唔係街坊講都唔會發現。😋龍蝦汁大蝦露筍義大利飯 $88一起身第一餐就食飯,平時都比較少食飯,哩碟野仲要都幾大碟,但我係食晒既。雖然個菜名叫大蝦,但蝦唔算大隻,亦都唔太入味,相信係雪蝦,露筍得兩細條,又過份少左,但個龍蝦汁同意大利飯確係幾好味,最怕食到好似好硬既意大利飯,哩個完全好咬口,配上龍蝦汁係十分配搭同入味。所以我都食晒。😋Passionfruit 冰茶(是日特飲,午餐包埋)本來諗住叫凍檸茶,但見特飲係passionfruit就試下,所以passionfruit既野我都好鍾意。杯茶就冇乜passionfruit味,只係覺得係有甜味既冰茶,冇乜驚喜。朋友食果d我就唔介紹啦,因為我冇試食,唔想亂評論。⭐️⭐️⭐️犀牛廚房 (西灣河)西灣河聖十字徑2號地舖#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #西灣河美食 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfood
中午約左個街坊係附近傾野,兩個吹水王傾唔停😊

😋龍蝦汁大蝦露筍義大利飯 $88

😋Passionfruit 冰茶(是日特飲,午餐包埋)

朋友食果d我就唔介紹啦,因為我冇試食,唔想亂評論。

⭐️⭐️⭐️

犀牛廚房 (西灣河)
西灣河聖十字徑2號地舖

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #西灣河美食 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner
#犀牛廚房 #意大利飯