2023-05-23
係灣仔返工🥰 想食素食感覺light 啲😎 揀咗呢間係舊灣仔街市,用咗好多植物做擺設嘅西式素食店🥰笨豬牛角窩夫配牛乳軟雪糕🍦 ($78)今日晏咗食飯😆 所以可以叫到佢哋嘅Tea set🥰 牛角包窩夫超鬆軟👍🏻 外邊又夠酥脆😍 配埋個軟雪糕🍦 香蕉🍌 同朱古力醬🍫 口感一流❤️ 個餐仲配埋嘢飲,叫咗熱桂花烏龍茶🍵四重芝士impossible meat 肉醬流心蛋扁意粉🍝 ($148)呢個係午市套餐嚟🥰 仲配左兩款小食😍 芒果柚子沙律水同埋素雞髀🍗 素雞髀其實係枝竹黎,個外型整得都幾似雞髀👍🏻芝士肉醬意粉🍝 食得出係用新鮮蕃茄整成個番茄醬🍅 再加impossible meat🍖 口感勁似真肉👍🏻 仲有啲紅蘿蔔粒🥕 整個感覺好清新健康❤️仲配左杯凍西柚汁 (跟餐加$5)全日早餐($145)個早餐都好豐富 👍🏻 個大啡菇好Juicy🥰 個漢堡扒同出邊食嗰啲好唔同,除咗係用咗impossible meat 之外🍖 入邊仲加咗啲香料同埋馬蹄,更加有口感😍 平時我麻麻哋紫薯😆 但呢個外邊炸得幾香脆❤️ 入邊有甜又滑,唔錯唔錯😋 最特別嘅係全日早餐竟然有楊枝甘露🥭個餐同樣配埋嘢飲,都係叫咗熱桂花烏龍茶
笨豬牛角窩夫配牛乳軟雪糕🍦 ($78)
全日早餐($145)