2022-01-18
❀九龍城|聯發茶餐廳 ❀人生第一次食西多無花生醬之餘仲要係唔熱嘅 連塊薄切切嘅牛油都唔溶呀 盛惠$30仲要睇臉色呀🙂話說上星期同 @hungry 去九龍城探索下,去完cafe想食下麻甩野就諗住去樂園,點知原來星期日唔開😂 唯有去呢間茶餐廳。其實一心只想食蛋牛治不過唔可以叫一樣野咁少,就打算叫個滑蛋叉燒飯,點知原來得晚市有,唯有叫個以為穩陣既西多啦點知就中L曬伏🥲✧ 法蘭西多士 $30如題^^ 見到咁厚其實就唔expect裡面無花生醬,一切開咩都無好驚嚇🥲 同一塊炸白麵包有咩分別?🙂立刻google正常西多有無花生醬啦其實傳統港式西多就一般都會有但可能因為呢個係「法蘭」西多士所以冇掛😇 另外就係呢個西多肯定係炸定 唔係新鮮嘅上台果陣無煙 連塊薄到咁嘅牛油都唔溶就知拒咩料啦🙂簡單黎講就係雖然$30但都唔想俾囉😃✧ 蛋牛治烘底 $27相比之下呢個蛋牛治就好好多首先有蛋有牛都平過咩都無嘅西多3蚊🥰蛋同牛唔係炒埋一齊既我個人就麻麻炒蛋就算嫩滑 不過蛋香唔係好明顯係真嘅塊麵包就不過不失啦有少少乾咁啦—————————————————————ᴛʏᴘᴇ ᴏғ ғᴏᴏᴅ #168hk_hkfoodLᴏᴄ
✧ 法蘭西多士 $30
Lᴏᴄᴀᴛion #168hk_klc
Rᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅᴀᴛɪᴏɴ
NOTHING
————————————————————
📍 聯發茶餐廳 (九龍城)
九龍城侯王道2-4號地下1號舖