2010-01-04
今次係第2次o黎e間寧記打邊爐,係因為比佢個鴨血深深吸引著...以客人o黎講,其實間間打邊爐都差唔多~ 酒樓要突圍而出,湯底好同有特別o既食材係好重要!今次叫o左鴛鴦湯底,蕃茄湯底同台灣麻辣,以我同朋友仔唔係好食得辣,而又膽粗粗叫辣,e個麻辣湯底係岩岩好o既~ 蕃茄就ok~ 唔太勁味~ 唔會搶到味...鴨血 - 一流,好味在佢用"老"水整過,一d都唔腥,我唔食豬紅都連食幾碗,我亦都相信e個應該係佢鎮店食材~牛肉 - 唔太肥,又新鮮,good~牛舌 - 第一次用牛舌打邊爐,e個食材比打牛肉更考功夫,因為一定要岩岩好先唔會血淋淋同硬。但係落去麻辣湯底係好好味~魚餃 - 好新鮮~ 不過因為人又少又易飽,所以冇encore貢丸 - 有d失望,因為寜記都叫扮台灣o野,但係貢丸竟然一d都唔好食~ 一d菇味都冇~其他 - 樣樣都好新鮮,唯獨唐萵洗唔太乾淨,朋友仔食到有沙~服務一流,侍應又勤力,我本來book9點,個振電話姐姐仲提議叫我9:30先o黎~ 因為平d!已經值得俾good佢~
牛肉 - 唔太肥,又新鮮,good~