一入門就感覺呢度好有格調,私密又舒服。今次試咗佢哋嘅招牌杏花雞套餐,真係每一道都好驚艷💥先講個Chicken Liver Pate,高濃度雞肝醬一入口,那濃郁到爆嘅雞肝味就散發開嚟,配上佢哋自家焗製嘅水晶包,脆卜卜嘅口感夾埋綿密雞肝醬,真係正Oven Baked Chicken上嚟已經香到我流曬口水🤤 用松果木煙燻製嘅杏花雞肉,去皮拆骨,食落每啖都滑潺潺,原汁原味✨再蘸上少少青檸鹽同喜馬拉雅山礦物鹽重點要講下呢個Chicken-skin Oil Rice,全亞洲獨有真係唔講得笑!將杏花雞淋上威士忌再點火,個過程已經好震撼。雞皮焗到金黃香脆,再用佢嘅精華炊成泰香米飯,打開蓋嗰陣,香氣撲鼻而來,再灑上自家調製醬汁仲有Grilled cuttlefish with aloli 完全顛覆我對墨魚料理的想像!一上桌就能聞到蒜香,每日新鮮的墨魚被切成粒粒狀,經過簡單炙烤,口感彈牙鮮嫩最讓我驚喜的是搭配的醬汁!店家在醬料中加入了CO2,這奇妙的做法讓醬質變得超級細滑,口感像在吃軟綿綿的雪榚。裡面混合了蕃茜、蒜頭和蛋黃,多種味道交織,既帶有香草的清新,又有蒜香和蛋黃的濃郁,和墨魚搭配得天衣無縫呢間餐廳

呢間餐廳嘅總廚師承西班牙米芝蓮名廚Jose Vicente Mascaros,真係好有料到!將食材嘅原味發揮到淋漓盡致,味道直逼米芝蓮3星水準,完全可以衝擊中環四大米芝蓮名雞!而且每晚只招待14位客人,呢種對質素嘅追求真係好難得👍

免開瓶費,適合一班鍾意wine tasting嘅朋友一齊聚會。下次生日或者有特別節日