2019-01-01 132 瀏覽
呢間新開食店,一入到去,見到有空位,問隔隔離個收銀係唔係要拎飛,佢對我哋視而不見更唔應我地,於是我哋就禁飛啦,但係其他人就咁樣行入去囉,好咪有個好醒目嘅單即刻出嚟幫我地帶位,但張椅都有污漬要抹左先坐得。點左餐,問侍應拎杯清水,點知要自己斟,都好既,但啲杯唔多乾淨,啲水出黎有啲奶白色,有啲驚。倒左兩杯,洗左個杯先敢飲。打開個餐具櫃桶,啲快子全部唔係黑色,而係好多白色的漬。叫左個咖哩牛脷飯,但係好奇怪個咖喱汁係另上,但係個牛脷你就擺喺啲飯隔離,明明其他咖哩都係同個咖哩一齊煮。但個牛利係唔錯,味道幾好,但隔離幾條生菜唔知想點。叫左個喇沙豬頸肉摻摻,話係龍蝦湯底,但好淡,無咩味,整體係無咩特別,個摻摻係指油面加米粉,但完全唔索啲湯味,似煮好左先放湯,個摻摻可以完全同個湯味分開既。但價錢比一般茶餐廳高,可能環境叫做好啲掛。但我諗唔會係我地1st choice la.