2021-04-29 73 瀏覽
呢日搵食搵到黎鴨脷洲,見到西邨街市呢度新開左間食海鮮既餐廳,一於黎試試佢!估佢唔到雖然係身處於街市,但環境可以咁乾淨同埋衞生!街市俾人感覺係地下濕笠笠,餐廳完全冇呢個感覺!仲好乾爽!真係超乾淨!我地叫左必點既白胡椒蟹,真係冇推介錯,成隻蟹勁大,仲要啖啖肉!隻蟹用鐵板上,有嗞嗞聲夠哂獲氣!見到隻蟹d口水都流哂出黎... 胡椒既香辣配上蟹既肉質,估唔到咁夾!蟹點仲有好多唔同既菜式可以選擇,例如係潮州、泰國同埋粵菜,所以我都叫左個椰青試試佢!仲有匙羹可以食埋d椰肉,真係夠哂清甜!perfect!佢既泰菜方面都做得好出色,我地有叫左泰式椰菜苗,超夠獲氣,同埋食完唔會令人口渴,呢點好重要!佢既海南雞配上傳統醬料真係一絕!雞夠哂滑,令人食到停唔到口!另外佢既粵菜,即係我地食開既蒜蓉粉絲蒸帶子都做好出色,係一d係屋企做唔到咁好食既菜式,屋企整個味道硬係差少少,呢度d蒜夠哂油香,粉絲加埋蒜,帶子又夠大隻,真係好正! 總括來講,我哋試嘅菜式佢都整得好好食,真係值得返嚟再encore!