餐廳: 金豪酒家
資訊:

2023-11-20 229 瀏覽
深水埗多街坊鋪就系人都知嘎啦,主打都系大份,抵食,價錢公道。今日二人行,齊齊收工就黎呢間搞掂晚餐。收工時間,勁多人,個場好旺,要稍微等下位。問下店員,原來主要做街坊生意,好多都系訂台留位。望真啲,系傳統酒樓feel,但坐落又唔會好迫。生猛海鮮show曬出黎,睇啱可以現捉現整,蟹同龍蝦都好生猛,搞到我都心思思想食。可惜另一半戒口中,都系正常食啲算數啦。所以我地淨系叫左半隻雞同埋啫啫菜煲,絕對啱食。和味雞半隻,又幾好味喔,肉質緊致又唔會梅,皮爽肉嫩,搭埋距地醬汁,都真系幾和味下。芥蘭啫啫煲好有鑊氣,分量都唔細。芥蘭夠曬新鮮,加埋鮮爽豬肉,好有鹹香味,好送飯。人頭餸,又一餐。最緊要夠好味抵食。街坊推介,值得一試。

所以我地淨系叫左半隻雞同埋啫啫菜煲,絕對啱食。

人頭餸,又一餐。最緊要夠好味抵食。
街坊推介,值得一試。