2018-07-17
小編前日同友人係旺角做完facial之後,就係通菜街附近遊下睇下有乜野好食,行行下見到幾出名既街坊cafe,就知走對了門,二話不說就進入餐廳。由於我同友人都對海鮮情有獨鍾,所以不約而同點了海鮮飯,我點了原隻虎蝦海鮮龍蝦汁意大利飯,而友人點了西班牙海鮮飯。上菜喇,頭盤忌廉湯都係啲基本野,但當個飯一上,我地都幾驚訝,因為無講大話,真係原隻!係原隻!原隻既龍蝦同虎蝦放左係我地面前!重要既事要講三次!係用料方面已經係可以話滿分!面飯身唔會太濕同乾,味道亦無完全被海鮮既腥覆蓋,難得!因為我鐘意欣宜首「女神」,就嗌左女神!而友人就點左「戀愛大過天」,相信大家都知佢鐘意咩歌手啦!飲料方面我杯女神混合四種水果而成,包括百香果、金桔、芒果同埋藍橘,飲落真係會有好濃既藍橘同百香果清香,而配合埋金桔同芒果果肉增加咬感,簡單係雙重享受!好想再試埋其他汽泡飲料!而友人都話佢杯戀愛大過天既玫瑰同埋士多啤梨好夾,好清幽嘅感覺!甜品方面我地揀左呀華田雪糕同芒果pancake有好多芒果呀!友人都話佢個呀華田味好濃好正!另外佢係有堂食服務費10%,不過服務態度好唔錯,希望下次再試新野!
上菜喇,頭盤忌廉湯都係啲基本野,但