2017-02-22
聽講呢度既蠔賣$10 隻, 咁抵點可以唔試試! 假期同老公兩個人黎小試牛刀, 餐廳環境不錯, 有開放式既蠔吧任由客人觀賞,餐廳播著悠揚的音樂增加氣氛, 客人不多所以頗寧静的。 侍應安排我倆坐在落地玻璃旁,很有悠閒下午茶的感覺。一坐低我就問今日有咩蠔, 原來$10 一隻的話今日只有美國蠔, 即刻有點失望因為美國蠔較少蠔味唔係我杯茶。 不過一場黎到還是點了半打。老公就點了個肉眼扒lunch set。不久後生蠔便到, 以美國蠔來說size只是中規中矩, 加點檸汁和茄醬放入口中, 口感不錯尚算新鮮,可是蠔味跟預期一樣比較淡。 沙律,麵包, 餐湯接著送來, 份量少得有點小家, 味道亦是行貨, 沒甚驚喜。牛扒到, 算是今餐最有睇頭的食物。 吃起來不過火且尚算有牛味, 算是今天的小安慰。洋蔥圈也做得不錯。最後甜品到, 對! 就是這粒爆開了的泡芙, 睇見後眼都凸埋, 姑且一試, 外皮不脆之餘內裡的忌廉也是行貨, 差過普通麵包店售賣的泡芙。其實這商場內有很多更好的選擇。
其實這商場內有很多更好的選擇。