2022-09-05
好耐冇食酒店自助餐,近排好多酒店做優惠,見百樂酒店做緊蟹嘅主題,鍾意食蟹嘅朋友肯定唔會錯過。當晚早咗到,不過職員都早咗俾大家入去,環境比想像中舒服好多,聽講有裝修過嘅,好新淨,坐得好舒服,最好嘅係我覺得凍職員話可以較細啲個冷氣,仲攞咗披肩俾我,非常窩心。凍海鮮部分有麵包蟹、蟹腳、蝦、青口同蜆。勁多膏嘅麵包蟹同啖啖肉嘅蟹腳最受歡迎,不過餐廳refill嘢嘅速度真係好快,唔驚冇得食。刺身都有幾款,師傅即叫即切。熱盤今期主打蟹,所以我哋試咗咖哩蟹、星洲胡椒炒蟹、蟹肉配西瓜(好得意嘅配搭)、蟹肉意粉、甲羅燒(甲羅燒係限量嘅,要用張咭仔換,記得去攞嚟食)。另外個人認為必試嘅係芝士火鍋⭐️可以自己配唔同嘅食物,加入濃厚嘅芝士,放題好似得呢度有得食。另外有兩款燒生蠔都要試。而肉類則有師傅當場係度用鐵板燒嘅方法煎,每次一整好就好香,有牛肉、羊架、腸同雞翼,味道都好唔錯。另外必試嘅係片皮鴨,食咗兩塊都唔覺得滯,去到食晒,嗰個位就會轉乳豬。甜品方面,要介紹好吸精嘅火焰雪山,大概8點左右見啲人開始排隊,就知有特別野,在場嘅小朋友個個都勁開心🥳仲有朱古力噴泉同班戟機,另外仲有即場整出嚟嘅窩夫同蛋撻,都係小朋友至
甜品方面,要介紹好吸精嘅火焰雪山,大概8點左右見啲人開始排隊,就知有特別野,在場嘅小朋友個個都勁開心🥳仲有朱古力噴泉同班戟機,另外仲有即場整出嚟嘅窩夫同蛋撻,都係小朋友至愛。而我嘅至愛係,movenpick雪糕呀😍佢有好多口味,有幾款我都未試過,梗係要試啦,除咗好出名嘅雲呢拿同朱古力之外,推介意大利奶凍同埋咖啡味,仲有 crème brûlée 口感都似。食完雪糕已經食唔落其他甜品啦,不過好滿足,可以試咁多款口味☺️