2022-03-21 2779 瀏覽
起黃埔新村嗰頭做得耐嘅小店唔多Nomad burger就係其中一間 只做外賣 menu可以自己配搭選擇Patty仲超多款式 定期又有特別款✨即叫即做 包新鮮 今日唔多order所以等咗8分鐘到就有包裝好好 完成唔驚壓扁▶️單層蝦餅牛油漢堡🍔加蕃茄 ($46+5)賣相好吸引 睇落唔算好大 不過正常size 但係個句脹卜卜 好厚身嘅一開已經好香😌🍞佢個麵包係每日新鮮烘焗 特別在佢嘅上下三比二既切法 令上面比較軟身 下面比較脆口明顯食到同嘉頓漢堡包嘅分別 佢呢個比較鬆軟輕身 同時唔空氣 有趣地係唔會食到有麵包碎跌出嚟😯加上搽咗牛油🧈非常之香口 啱啱烘熱仲帶有微微外脆內軟👍🏻個麵包真係冇得輸 我諗如果佢淨賣餐包我都會買😂之後塊蝦餅薄身而大塊 係真材實料 可以食出濃濃嘅蝦味🦐另外都會咬到啲爽口嘅蝦肉原先口感少少彈牙 有啲似蝦滑 然後佢加埋啲蔥定唔知咩香葉 有啲泰式風味添😋幾好係佢唔太油醬汁只係用返佢原本預設嘅蛋黃醬🥚份量啱啱好 味道同蝦餅超級夾 絕配!成個感覺好完美 好惹味 食完一啖會想繼續食❤️加咗蕃茄就令漢堡有啲甜味同埋食落fresh啲 因為本身佢嘅菜好少 真係得一兩塊 所以唯一一個可以挑剔嘅位
起黃埔新村嗰頭做得耐嘅小店唔多
Nomad burger就係其中一間
只做外賣 menu可以自己配搭選擇
Patty仲超多款式 定期又有特別款✨

即叫即做 包新鮮 今日唔多order所以等咗8分鐘到就有
包裝好好 完成唔驚壓扁

▶️單層蝦餅牛油漢堡🍔加蕃茄 ($46+5)
一開已經好香😌
單層蝦餅牛油漢堡 加蕃茄

我諗如果佢淨賣餐包我都會買😂

原先口感少少彈牙 有啲似蝦滑
然後佢加埋啲蔥定唔知咩香葉 有啲泰式風味添😋幾好係佢唔太油
成個感覺好完美 好惹味 食完一啖會想繼續食❤️

加咗蕃茄就令漢堡有啲甜味同埋食落fresh啲 因為本身佢嘅菜好少 真係得一兩塊 所以唯一一個可以挑剔嘅位就係唔夠菜 差咗少少清脆口感🥬
否則呢個漢堡近乎完美💯
真係難怪平時咁多人買外賣🥡
朋友一齊食都讚不絕口 話一定要再食
雖然覺得服務差咗啲 啲語氣唔太好 同埋唔好收卡只收現金$
CP ok 合理價錢 最梗要好食 材料足 高質 食得滿足 咁就抵👍🏻
外賣自取
單層蝦餅牛油漢堡 加蕃茄