2020-11-28 1779 瀏覽
今日天氣突然轉冷,週末假期全家出動😍,我哋去食蛇宴😍,見到輝哥私房菜佢最近出咗個蛇宴套餐,非常之吸引,小編一早訂咗位,帶埋爸爸去食好西😋😋。第一道餸係菊花太史五蛇羹,熱辣辣嘅蛇羹,有冬菇絲木耳絲蛇絲姜絲等等,暖笠笠非常開胃,爸爸話可以暖身😍,啱晒我呢啲長期手腳冰冷嘅人🤪。第二道餸海膽焗美國龍蝦烏冬底,一上枱已經聞到陣陣嘅香味,海膽配上烏冬,非常之入味,一啖有一啖 小編唔係幾食澱粉嘅人都愛上左😍😍,而且龍蝦肉紮實新鮮,非常之甜美👍🏻。第三道餸 百花五蛇丸,炸到金黃色,非常香脆,入邊仲好彈牙,而且大大粒💕,好好味呀❤️。第四道餸 北非花膠北菇扒菜膽 用左花膠煮冬菇花膠都幾厚下,呢個價錢來講性價比好高👍🏻,而且冬菇好厚肉,味道啱啱好,又唔會太膩😋😋。第五道餸 古法羊腩煲 店員喺我哋面前即刻幫我哋加熱 久違嘅羊腩😍,其實小編平時好少食羊,因為覺得啲羊好騷,不過配上腐乳食味道還可接受,而我最鍾意羊腩煲入邊嘅枝竹,😋非常入味💕。第六道餸 蛇汁菜膽雞 雞非常之嫩滑👍🏻。第七道餸 生炒糯米飯,炒得非常乾身,米飯一粒一粒分明,好好味,配上臘味非常之惹味❤️👍🏻。最後以甜品作結,係一個淡淡的桂花糕 唔會太頂肚
今日天氣突然轉冷,週末假期全家出動😍,

第四道餸 北非花膠北菇扒菜膽 用左花膠煮冬菇

第六道餸 蛇汁菜膽雞 雞非常之嫩滑👍🏻

最後以甜品作結,係一個淡淡的桂花糕
唔會太頂肚,四人份量嘅餐,分量十足啊👍🏻🙈

地址:輝哥私房菜 (佐敦)
佐敦長樂街18號18廣場2樓

2020-11-23