餐廳: FUMI
資訊:

2018-07-31 2988 瀏覽
無意中發現了中環蘭桂坊有得食周未Brunch, 有乜咁吸引因為主打食日本野,平時西式Brunch好多時都食得到。次要係我地放假瞓晏左又過左早餐時間又未到lunch, 所以Brunch好啱我同老公兩個,平時翻工忙,難得星期六可舒舒服服他他調調嘆過Brunch, 成個人都放鬆晒! 環境一流夠晒寬躺,雖然訂兩位但就安排四人枱比我倆,其他客戶也這樣安排好晒,超細心,坐位與坐位間有空間感,裝修色調鮮明採用天然光。對於第一次黎食都算好有好感,服務員大部份年輕活力,笑容可加還會清楚講brunch 詳情又會問有什麼唔食,老公極欣賞!價錢成人$450 + 10% 另包option A free flow Drink 還可以加錢追加極上壽司,宮崎牛鍋物等小孩3至11歲$225 + 10%前菜 季節限定6款小食 (一次性) 原先我估係漬物,後來先知係送酒小食黎,包括虾條,脆米花生,兩款醃製魚乾,wasabei味嘅尤魚絲較別,真係估佢唔到。再黎係時令麵豉湯 (一次性) 熱辣辣送上究竟時令什麼食材呢?好簡單試一口便知係用三文魚頭用麵豉煮,加少許幼薑絲用來闢腥味!還食到滑嘟嘟豆腐粒粒All you can ea

小孩3至11歲$225 + 10%

前菜 季節限定6款小食 (一次性)

再黎係時令麵豉湯 (一次性)
用來闢腥味!還食到滑嘟嘟豆腐粒粒

All you can eat
今次主角就係壽司任食呀,還有十多款即叫即製壽司選擇,基本每款也十分合我同老公口味。當然每款試過後,將喜愛壽司就再order盡量食幾多order幾多不要浪費。細細件飯不多食多幾件也唔覺漏。所有都係即叫即製,鮮帶子,鰻魚,雕魚,三文魚,佐口魚,深海池魚, 甜蝦,吞拿魚, 香蔥吞拿魚腩,卷蛋捲和加州卷等

再另外可再order加壽司架!

串燒4款 (一次性)
牛舌,雞翅,冬菇同免治雞肉免治棒

Suntroy Premiums Malts都有得任飲,日本製啤酒,可惜揸車只能嘆一杯。
最後飲氣水。

雜錦天婦羅 (一次性)
熱辣辣送上,兩隻大蝦炸漿薄薄金黃香脆,還有茄子,秋葵同玉米芯,鬆化一點都唔油膩。

2018-07-28