2023-04-07 83 瀏覽
老公趁假期前帶我去中環蘇豪試新餐廳,佢保持神秘感冇講食乜,直到去到店前先知係我最愛嘅日本嘢,外觀已極具日本風餐廳,入店內麻雀雖少五臟俱全,坐位滿滿,好彩老公預早訂位。店員話留咗露天位問我哋介唔介,我哋當然唔介喇,好似去咗日本咁, 感覺店員同客人好close。好有氣氛。Menu 選擇也不少 飲翻杯Small beer 同我嘅選擇最强 lemon sour 先。好爽呀! 好chill!開胃小食 坐低就送上 炆煮牛舌年糕牛舌煮得入味配Q 彈年糕。鐵板芝士炒蛋 店員推介 $58燒熱嘅鐵板送上時還霧煙,點員隨即倒入準備定嘅蛋漿內有芝士同cream,不停兜炒,蛋漿慢慢 凝固,香滑蛋跟芝士嘅拉絲,掂喎! 話梅水果茄 $58老公同我都好欣賞,香甜又多汁,凍凍話梅香又好醒胃。香辣鰹魚片伴牛油果 $98牛油果夾住醃過嘅鰹魚片,魚質緊緻配牛油果軟滑有層次口感又出奇夾喎,有點驚喜。柚子魚生沙律 $98材料豐富,有多款魚生角配上酸酸甜甜汁。三文魚,油甘,吞拿,帶子同三文鱼子,每款獨立好鮮,做沙律都好出色。鰹魚半敲燒 $128 (必食之選)用咗稻草薰烤鰹魚,好多客人都圍觀。表現即燒,味道同醃嘅完全不同,外面燒烤過

好有氣氛。

好爽呀! 好chill!

開胃小食 坐低就送上 炆煮牛舌年糕
牛舌煮得入味配Q 彈年糕。

鐵板芝士炒蛋 店員推介 $58

話梅水果茄 $58
老公同我都好欣賞,香甜又多汁,凍凍話梅香又好醒胃。

香辣鰹魚片伴牛油果 $98

柚子魚生沙律 $98

鰹魚半敲燒 $128 (必食之選)
用咗稻草薰烤鰹魚,好多客人都圍觀。
表現即燒,味道同醃嘅完全不同,外面燒烤過內裡軟棉。

2023-04-06