2022-08-20
#ftf_尖沙咀藝術般的手搖飲品先講外貌,整體食品同飲品都十分igable,飲品就好似水墨畫咁,有唔同嘅筆觸呈現喺杯面,打卡一流!而且睇得又飲得!麻糬芋泥茉莉鮮奶綠 $39⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️欣賞舖頭嘢飲有得少甜少冰,店員好友善,落單之前問我使唔使少甜少冰,我完全都冇諗到,因為而家市面上大多數固定甜度。呢一杯奶綠叫咗少甜,淡淡茉莉茶香香配上綿綿有質感嘅芋泥、幼滑嘅牛奶、煙韌嘅麻薯,十分清香又有口感,勁好咬!煙靭控必試!下次想試埋佢嘅芝麻茶墨系列。特濃朱古力雪糕奶昔 $48⭐️⭐️⭐️⭐️朱古力味香濃,質地豐厚、幼滑,有得揀甜度。但相對上,整體唔太特別,個人比較推薦佢嘅茶墨系列,因為其他地方比較少有,而且味道同口感比奶昔更有驚喜。日式奶茶蛋糕 飲品加配$28⭐️⭐️⭐️⭐️奶茶味突出,cream唔會太甜,蛋糕質地實淨,係我鍾意嘅口感,個人比較唔鍾意空氣感既海綿蛋糕,哈哈!回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻 #feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
藝術般的手搖飲品
麻糬芋泥茉莉鮮奶綠 $39