先講環境,裝修設計簡約時尚,觀感不俗。檯與檯之間距離都夠,傾計唔怕俾人聽到哂。仲有個特大戶外位置,方便吸煙人士呼吸。食物質素幾好,睇(食)得出餐廳用心製作,好多菜式係出面都比較少見,價錢亦可接受,我就食左以下幾樣野。火燒原裸羅馬生菜配冬蔭功沙律汁 – 驚喜口味!一向分別喜歡吃羅馬生菜及冬蔭功,但見到冬蔭功沙律汁都有諗過會唔會中伏,食落意外地夾!羅馬生菜十分爽口,配上微辣的冬蔭功沙律汁非常惹味,特別開胃!燒香草牛骨髓配香草蕃茄醬,脆多士 – 真係巧多士要成為一塊巧多士,基本功就係要脆,依樣野絕對做到,放耐左食落口都仲係卜卜脆。精華就係牛骨髓,牛味特濃,成塊多士異常濃郁香口,但略覺油了一點。不過加點香草蕃茄醬,能夠中和一下,清新返。澳洲M級肉醬和牛芝士漢堡" - 賣相好靚!個漢堡睇落都好吸引!份量十足!可以睇到入面有蕃茄、煙肉、肉醬、和牛、仲有芝士同一D洋蔥,舊肉都幾厚身,食落好Juice, 可能蕃茄夠大,食落唔會好似平時D漢堡咁流,幾好味,塊煙肉好明顯刻意整得好乾身,襯落個漢堡到其實不錯的,不過我本來就不太鍾意煙肉。整體來說都係好味的,但$178,同人share食感覺抵食D囉。慢煮8OZ
火燒原裸羅馬生菜配冬蔭功沙律汁 – 驚喜口味!

燒香草牛骨髓配香草蕃茄醬,脆多士 – 真係巧多士

慢煮8OZ 澳洲草飼和牛M2-3西冷扒
簡單的菜式,不用詳細介紹。肉質夠嫩,亦能保持肉汁,配上燒蔬菜,值得一試。
爆炸乳酪野莓 – 推介創意飲料

最後講埋飲品,選擇都幾多,我就揀左依個,大大杯好抵飲,飲得野莓飲品就係鍾意佢酸味,依杯味道調製得宜。所謂爆炸其實就係加左爆炸糖落去,啜入口炸下你口感都幾有趣。
2017-04-04