2016-04-04
藍田食肆唔多, 但竟然藍田有唯一一間放題店,就同朋友去左呢到食, 環境挺寬敞~ 坐位坐得幾舒服, 可以任食火鍋同刺身, 好多野食簡^_^ 飲料同甜品都係自取, 飲料方面有樽裝果汁先生👍前盤點了中華沙律,酸酸昧昧,開一開胃^_^之後就叫左大盤刺身, 雖然係間細細的店, 但佢的擺設都唔會馬虎, 再加上乾冰加水造成的白霧, 令這個擺設更加美觀, 更令我期待擺設上食物的味道><我比較鐘意食三文魚^_^ 呢度三文魚切得比較厚身, 紋路都幾均勻, 食落去很鮮甜>< 甜蝦都很鮮甜, 而且佢連頭上盤, 睇落去很美觀~ 而且油甘魚都幾大塊, 抵食👍👍之後我地再點咗一啲壽司, 火炙三文魚, 上面的三文魚燒完之後有啲燒焦香味, 入口即溶的感覺令我十分著迷>< 而火炙鰻魚就燒完之後上面加上醬汁, 整體黎講都不錯呢~ Yummy😋 因為朋友鐘意食薯仔, 咁就點咗意式芝士焗BB薯, 佢係將啲薯仔切粒, 再係上面post上蕃茄同芝士, 再拎佢去焗🔥 食落去啲薯仔好軟, 而且芝士可以拉成絲, 上盤時即刻食,因為凍左就真係唔好食~另外點了日式脆皮雙皮奶, 外層有少少芝麻,
食到最後, 梗係去拎甜品啦!有細件蛋糕仔,雪糕泡芙, 豆腐花, 布丁等等....我地食左雪糕泡芙, 還有布丁^_^ 布丁有幾款味道,我地食左雞蛋味同哈蜜瓜味, 兩隻味都唔錯, 但我比較喜歡食雞蛋味, 濃郁的雞蛋味, 滑滑地, 食完雞蛋皮膚好😙😙