2023-05-25
<<藍帶日式梳乎厘進駐元朗🥞>>之前曾光顧位於佐敦的Tera, 話哂藍帶甜品師傅主理,當時試過甜品及茶品已經覺得高質👍早兩日約元朗番工的朋友食lunch, 估唔到Yoho Mall開咗分店,更加多元化仲有埋鹹食添🤩.餐廳環境同總店一樣,主打簡潔日系禪風,掛上了和式紙燈籠及用上淺木色系傢俱,另有一邊廂為榻榻米座位。有別於總店,今次元朗店試咗set lunch ,包湯/沙律,仲包$32內的飲品✨.🟥比目魚墨魚汁意大利飯🍛 $168 🟧賣相真係黑過墨汁,睇落又好似黑糯米咁黏,但呢種稠結度源於芝士。口感及味道其實非常creamy, 好似白汁risotto 變黑啫,而比目魚煎得皮脆肉滑。.🟨 香葉蕃茄蝦意粉🦐 $138🟩蕃茄醬扁意粉,雖然醬汁偏茄膏的甜,但帶香草及芝士香,另值得一讚大蝦超彈牙爽口及鮮甜。.🟦金萡Nutella 梳乎厘班戟🥞 $158🟪是日重點✨話明Tera 主打甜品唔叫對唔住自己!金光閃閃Bling Bling 的賣相已經打卡able~pancake 動L 動L充滿空氣感及濃郁蛋香。配上nutella 及朱古力榛子煉奶醬,亦細而不膩,再加上金莎脆脆
🟥比目魚墨魚汁意大利飯🍛 $168 🟧
🟨 香葉蕃茄蝦意粉🦐 $138🟩
🟦金萡Nutella 梳乎厘班戟🥞 $158🟪
是日重點✨話明Tera 主打甜品唔叫對唔住自己!金光閃閃Bling Bling 的賣相已經打卡able~pancake 動L 動L充滿空氣感及濃郁蛋香。配上nutella 及朱古力榛子煉奶醬,亦細而不膩,再加上金莎脆脆及榛子碎更添口感💯
⬛飲品 ⬜
✨藍金乳酸梳打 跟餐 +$9
其實係藍色賣相的波子混合藍莓味汽水🤣
✨ 草莓番石榴乳酸梳打 跟餐 +$9
略嫌冇咩番石榴味,草莓來自底部糖漿,所以一定要攪勻飲,否則太甜,整體酸酸甜甜頗開胃。