2015-11-09 465 瀏覽
做完運動先食晚餐,本以為工廠區過左office hour就無乜野食,點知行返去mtr 見到間店又唔錯光猛又新,見食物有常餐意粉飯,都只係五六十元起,同友人一起光顧。出完一身汗超餓,要攝取更多先,好快就點左份黑松露意粉,加入黑松露醬一上碟陣香氣就傳入鼻,意粉落了很多蘑菇片,意粉質地也適中,不太硬亦唔大軟,白汁沾滿每條意粉,入口覺得好滑好rich。牛油帶子炒意粉亦好重牛油香,炒過的意粉彈牙已有落調味,食得出牛油香在意粉上,微焦蒜片魅力在於香卜上,帶子又幾厚肉。芝士西蘭香好多白汁,芝士拉到絲好開心。焗得比較腍身。瑞士雞翼入味,甜中帶豉油香,肉也嫩嫩的很好味,一客有4隻先賣20元很實惠。waffle上至雪糕waffle下至生果同醬同可以自選。窩夫重空氣感同鬆軟,中間好似食緊蛋糕咁面層就脆脆地,整體亦唔會乾淨淨。藍莓大粒飽滿,球綠茶雪糕帶淡淡茶甘,估唔到有甜品食已值得讚,味道還不俗,有4大塊好飽。太好味又相宜,頭先消耗了又吸引返,仲要超量吸收,只好明天調節一下份量啦。真的是蔗渣價錢,燒鵝味道。
芝士西蘭香好多白汁,芝士拉到絲好開心。焗得比較腍身。