2016-08-22 2831 瀏覽
今日3個朋友黎呢度食小菜, 上網見到佢個個蟹蒸飯實在太吸引喇!! 一定要揸車過黎食呀服務員態度好好, 好親切, 知道我地第一次黎係咁介紹我地食咩, 擔心我地叫得太多食唔曬要打包! haha 酒香鴨舌$48首先食左個小食, 酒香鴨舌, 有少少辣, 但之後有淡淡酒香滲出黎, 如果我地冇揸車, 飲酒送鴨舌應該好正冰梅肉排 $98好期待呢個, 果然冇令我失望! 冰梅酸酸甜甜, 肉排熱辣辣, 肉質好嫩, 仲有juicy肉汁! 如果我地冇叫個蒸飯, 一定會叫白飯送! 蒜蓉粉絲蒸扇貝 $35/隻同行有位朋友唔食扇貝, 一於唔理佢, 我地自己叫2隻黎食, 呢度仲要開邊蒸, 蒜蓉粉絲入曬味, 扇貝夠曬大隻奄仔蟹蒸糯米飯 $208 (時價)主角出場, 奄仔蟹好甜好鮮, 就咁蒸都夠曬味呀! 蟹殼已經一早整碎左, 唔洗驚食到冇曬儀態! d飯真係, 不!得!了, 加左炸蒜, 蔥, 下面仲要荷葉墊底, 入曬味真係就咁食飯都好正金銀蛋莧菜 $68食得太多肉, 叫返個清清地既菜先,熱辣辣上檯! 雖然係好普通既家常送, 但係加左炸蒜同上湯, 味道更上一層樓!呢度地方第一次黎可能覺得唔方便, 但係呢d既服務同野食真係值得
酒香鴨舌$48

冰梅肉排 $98

蒜蓉粉絲蒸扇貝 $35/隻
奄仔蟹蒸糯米飯 $208 (時價)

主角出場, 奄仔蟹好甜好鮮, 就咁蒸都夠曬味呀!
蟹殼已經一早整碎左, 唔洗驚食到冇曬儀態!

真係就咁食飯都好正
金銀蛋莧菜 $68

呢度地方第一次黎可能覺得唔方便, 但係呢d既服務同野食真係值得一試再試, 下次帶多d人黎先得!