2015-10-02 2648 瀏覽
今次約左幾個朋友仔係旺角打邊爐,其實我地都試過好多啦 例如,火鍋打邊爐, 粥底打邊爐, 重慶重鍋,雞煲..都試過,今次一起試新野, 蒸爐 第一次黎 個場係新開的, 裝修好有心思 不似一般海鮮火鍋餐廳咁,幾舒適 再睇下裹邊有一排魚缸,游下游下既魚, 到底咩時候落入我地口中? 我地坐下, 就望下餐牌,一樣樣餸計價錢, 而且每一件件餸都有寫左要蒸幾耐, 跟住個時間, 就可以蒸出火侯岩岩好既美食物, 我都可以變廚神啦 一黎就叫左限定食物先,2個人限叫一隻既龍蝦,只係88蚊隻 龍蝦好多肉,仲有‘’糕“,上面黃色既係“糕”,好香濃, 而且肉都多, 可以大大塊切出黎,仲好彈呀我地食完既蝦殼,放左去煲粥個粥係蒸爐下面來煲的 白粥加了排骨同南瓜, 粥吸收左食物精華同龍蝦味既精華 再加上我地得意之作,令粥更香濃,鮮甜及綿綿 當然好味啦! 仲有雪花和牛,蒸1分鐘就食得啦, 肉質好嫩滑,勁有牛味 仲超多肉汁,而且一啲都唔靭同無根,再沾小小醬汁,美味可口 又唔肥. 個蟲草蒸雞都唔錯, 呢到係半隻雞,份量就細左D  仲切到好細,但咁樣可以控好個火喉, 唔會外熟而肉生, 每一粒都剛剛好熟,好滑同彈牙,
今次約左幾個朋友仔係旺角打邊爐,其實我地都試過好多啦
今次一起試新野, 蒸爐

一黎就叫左限定食物先,2個人限叫一隻既龍蝦,只係88蚊隻

我地食完既蝦殼,放左去煲粥
令粥更香濃,鮮甜及綿綿 當然好味啦!
個蟲草蒸雞都唔錯, 呢到係半隻雞,份量就細左D
  仲切到好細,但咁樣可以控好個火喉, 唔會外熟而肉生, 每一粒都剛剛好熟,好滑同彈牙, 而且有雞味之餘 每啖都食到蟲草既香味,好野味!!
另外呢度D員工服務好鬼殷勤咁招呼我地 , 上菜及收碟效率都好爽手 值得一讚.

總括來講, 值得推介一下

2015-09-28