本地薑🌵🙈我實在好耐無食過米線,平時就食開三哥個d,但其實食黎食去都係個個湯底,有d悶,今次就揀左尼間黎試下,一開始以為本地薑純粹係佢地個名,但原來佢地既特色係有薑湯選擇,真係第一次見,我朋友就話佢地尼排改左新menu。🐣濃雞湯竹笙手撕雞雞卷粉絲米粉雞湯濃郁鮮味。用料仲好足,有好多唔同既配料。男仔食既話就一定足,我個fd都食唔曬。米粉同粉絲彈牙索湯。最鍾意係雞卷,帶有酒香味,肉質仲唔錯,值得一試!💁🏻‍♀️阿娘四寶米線 (紫菜,墨丸,牛丸,魚皮餃)間唔中都想食下清淡d既米線,尼個真係幾唔錯。我特別鍾意米線入面加紫菜,成個湯都會好香,好健康既感覺。原來佢地既米線真係煮得幾好,好滑溜,又夠彈牙。😋鹵水拼盤(大腸,豬肚,牛展,雞中翼)真係夠曬足料,兩個人都食唔曬🤣大腸完全無異味,都得好少脂肪,滷得好入味。豬肚煮得好軟嫩,亦好入味。牛展都好多下,味道好濃郁,醬汁有少少甜味。雞翼都好好味,大大隻。所以真系建議2-3個人share🍨黑牛佢地都有好多特色飲品,我就叫左一杯黑牛。其實就系一杯可樂加一球雪糕。其實仲有其它汽水同雪糕配搭可以試下架!🐟炸魚肉質都唔錯,都幾新鮮,出面薄薄一層炸衣,但系好脆。雖然
本地薑🌵

🐣濃雞湯竹笙手撕雞雞卷粉絲米粉

💁🏻‍♀️阿娘四寶米線 (紫菜,墨丸,牛丸,魚皮餃)

😋鹵水拼盤(大腸,豬肚,牛展,雞中翼)

🍨黑牛

🐟炸魚
肉質都唔錯,都幾新鮮,出面薄薄一層炸衣,但系好脆。雖然成條炸魚上,但其實都好易挑到骨。