2013-08-02 59 瀏覽
放工和同事食quick dinner, 於是黎左椰林閣, 店內環境OK, 座位都幾多, 同埋叫幾spacious, 又唔多人, quick dinner 既幾好選擇.叫左兩個晚餐, 焼汁雞扒w/三文魚意粉 & 海鮮椰子焗飯.紅湯 - 味道可以接受, 叫有D蕃茄味, 但唔知點解會係辣辣地?白湯 - 非常Classic 港式西餐廳白湯, 牛油面粉加水.蒜蓉包 - 幾脆, 蒜蓉味唔係咁夠, 叫合格.海鮮椰子焗飯 - 個椰子好細, 入面D料有隻青口, 蝦, 魚柳, 蟹柳, DD尤魚, 同埋白汁0係面.炒飯底.......... 但係我覺得好重味精, 雖然個portion係咁細, 但最終都係食唔晒.焼汁雞扒w/三文魚意粉 - 反而呢個OK喎, 小妹至憎食到D好淋既意粉, 但呢隻硬度剛好, 雞扒乾左少少但接受到, 三文魚冇乜鮮味, 鞋左少少, 但煎得個皮幾脆, 焼汁濃度OK, 但唔洗俾咁多, 整體黎講係OK既.餐飲叫左凍檸茶同埋熱檸水.PS: 伺應們太少, 冇乜人理我地;同埋個椰子焗飯有少少貴 ($85), 唔好味之餘, 仲好細個.

叫左兩個晚餐, 焼汁雞扒w/三文魚意粉 & 海鮮椰子焗飯.

蒜蓉包 - 幾脆, 蒜蓉味唔係咁夠, 叫合格.
餐飲叫左凍檸茶同埋熱檸水.

PS:
伺應們太少, 冇乜人理我地;
2013-08-01