2010-06-09
葵芳地鐵站一帶人流一向非常旺盛,當中以方便省時嘅快餐、麵檔居多,其中位於葵涌廣場二樓有好多個鋪位嘅小雨天就係長期人氣食店之一;今晚六點半晚飯時侯去開葵涌廣場,諗住求求其其食啲嘢,最緊要快、靚、平,於是小雨天就順理成章成為我哋嘅選擇~~~今晚我哋兩個人去食,一人一碗麵再加杯凍飲,由於時間尚早可以唔洗搭枱,落Order後等三分鍾右食物就送到:豬軟骨湯米線($29) – 個豬骨湯底好香,近乎白色豬軟骨共四件,煮得夠“淋”,軟骨附近嘅豬肉亦好入味,唔油膩,果然係招牌菜之一~~~骨湯醬爆貢丸加雞翼上海麵($19+$4) – 有五大粒醬爆貢丸,貢丸內有醬汁,但食落不致爆醬,個湯底亦好鮮味,鹵水雞翼好入味,唔錯~~~凍咖啡&凍華田(各加$5) – 茶餐廳水準,不過不失,但勝在夠大杯。整體嚟講,小雨天嘅食物算OK;今餐埋單一共$57,普普通通、平平哋唔好太高要求算係咁~~~