2023-03-10 111 瀏覽
葵星中心係我住過的地方,而朋友就住寶星嘅,我已經搬走而佢依然住喺寶星,呢日嚟探佢,佢就帶我嚟咗呢間日式小店,係我住嗰陣時仲未有嘅。聽講啲刺身唔錯,由我拍板嗌咗3樣刺身:特盛北寄貝,日本石蛸(八爪 魚)和原隻活赤貝,北寄貝不嬲都鍾意食,好少會錯嘅;八爪魚感覺超新鮮,亦知多咗個名,就係叫石蛸;成隻活赤貝好大隻都係新鮮嘅,啲肉都好鮮甜,唔係周週都有好得食嘅,唔錯。“唐揚三文魚頭” 對於鍾意食魚嘅朋友確實好好,啲表皮炸到香脆差唔多可以食曬落肚,咁入面啲肉就好鮮嫩,好juice。“玉子鳗魚丼”有喜歡的鰻魚,質地亦幾好,又可以飽肚,正。“三文鱼定食” 有齊花之戀,三文魚壽司,炙燒壽司,炙燒魚鮨壽司同埋三文魚加州卷,豐富得來價錢又超級抵。