2022-07-04 32 瀏覽
係掛8號風球前夕,呢間店舖都人氣爆棚👯‍♀️食過先知點解大家冒住雨都要黎食☔️💛。🐒午市套餐A💰$85👉🏻招牌無骨雞配黃薑飯(+$5轉鴛鴦雞)👉🏻無骨鳳爪沙律+椒鹽脆蛋魚柳👉🏻紅蕃茄湯(+$5)👉🏻凍椰香漏漏啡(+$15)一睇個menu花多眼亂,但見到呢個套餐,又有小食又有飲品,岩哂我咩都想試🤣佢個海南雞好滑,鴛鴦雞原來係炸雞,本身以為係燒春雞,但原來炸雞都幾好食🐔海南雞飯其實最出色係個飯,我俾95分🤪個黃薑飯真係黃薑本人而小食鳳爪沙律都幾多料,唔係白色嗰啲鳳爪,個底係木瓜青瓜沙律🥗係偏甜,另外個椒鹽魚柳都唔錯🥫蕃茄湯好濃郁,但係如果要加$5我就寧願飲清雞湯☕️咖啡係滴漏咖啡,不過下次我會揀翻普通咖啡,因為椰汁配咖啡係食唔太到椰奶既味道。🐒火炙牛他他海膽卷💰$98我上openrice見到好多人都有嗌呢個,所以都想一試🥓佢係生牛肉加海膽係面,入面包住啲洋蔥蘿蔔🧅整體幾特別,不過唔太鍾意生牛肉既就要留意啦🥩。🐒串燒沙嗲拼盤💰$49一碟入面有哂豬,牛,雞🍢沙嗲醬味偏甜,味道正常,如果有得揀會想試其他特別啲即小食🤪。🐒招牌古法窩蛋烤牛肉生菜包💰$88落單既時間店員話呢個菜需時,店舖又多人可能要等仲耐

🐒午市套餐A💰$85
👉🏻招牌無骨雞配黃薑飯(+$5轉鴛鴦雞)
👉🏻無骨鳳爪沙律+椒鹽脆蛋魚柳
👉🏻紅蕃茄湯(+$5)
👉🏻凍椰香漏漏啡(+$15)
海南雞飯其實最出色係個飯,我俾95分🤪個黃薑飯真係黃薑本人

🥫蕃茄湯好濃郁,但係如果要加$5我就寧願飲清雞湯

🐒火炙牛他他海膽卷💰$98

🐒串燒沙嗲拼盤💰$49

🐒招牌古法窩蛋烤牛肉生菜包💰$88
落單既時間店員話呢個菜需時,店舖又多人可能要等仲耐,但黎到之後我可以好Firm咁講❗️幾耐我都等❗️首先佢好特別,辣道拿捏得岩岩好,牛肉碎配埋流心蛋汁,味蕾高潮💦