餐廳: 香江花月 (荃灣廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
成日都見到有人post呢間邊爐既相🥹打卡好似好靚咁🥹Bookmark左超級耐🔖最近終於搵到時間去食到啦🥹🥹成間店既裝修都好華麗✨連拎醬汁既位都有氣派過人🥹而且座位都非常舒適幾中意佢每枱之間都有一定既距離私隱度大d👍🏻一入座店員會先送上一杯𝚠𝚎𝚕𝚌𝚘𝚖𝚎 𝚍𝚛𝚒𝚗𝚔🍸系清甜既茉莉茶雪梨茶🍐用上金魚小杯盛載 好有宮廷風👑首先梗系揀湯底先啦😎我地就揀左個粉紅夢幻套餐🎀𝙱𝚊𝚛𝚋𝚒𝚎粉既顏色極吸睛‼️👀♡⤾粉紅夢幻套餐|ᴴᴷᴰ388𖤘粉紅牛乳玫瑰鍋◟✦賣相超靚,上面有一白一粉紅既玫瑰🌹白色系牛奶味、粉紅色系紅火龍果牛奶味湯底系木瓜牛乳湯黎,清清地吾會膩。𖤘粉紅墨魚滑◟✦粉紅色系來自紅肉火龍果😂 又滑又彈牙👍🏻𖤘粉紅薔薇◟✦整成玫瑰花狀既紅豆糕🫘 同樣系好靚🌹—————·★₊˚☾.‎˖ ♥︎ ·˖✶—————我地仲另外叫左d火鍋配料🧾𖤘太極兩儀|ᴴᴷᴰ428◟✦黑色果邊系安格斯牛配紅酒汁,白色果邊就系梅花豬肉配黑松露牛乳汁。店員姐姐教我地食之前將塊肉攤平比佢浸一浸d汁再煮,味道會更好。我個人就好中意個牛肉,超級嫩😋 而且食落真系幾重紅酒味,岩晒我呢d酒鬼🤪𖤘七色丸|ᴴᴷᴰ98◟✦全部都系墨魚丸
成日都見到有人post呢間邊爐既相🥹

我地就揀左個粉紅夢幻套餐🎀
𝙱𝚊𝚛𝚋𝚒𝚎粉既顏色極吸睛‼️👀

♡⤾粉紅夢幻套餐|ᴴᴷᴰ388
𖤘粉紅牛乳玫瑰鍋
◟✦賣相超靚,上面有一白一粉紅既玫瑰🌹
白色系牛奶味、粉紅色系紅火龍果牛奶味
湯底系木瓜牛乳湯黎,清清地吾會膩。
粉紅牛乳玫瑰鍋

𖤘七色丸|ᴴᴷᴰ98
◟✦全部都系墨魚丸黎🦑
食呢個就有種開盲盒既感覺😅
因為你吾會知道拎起果粒到底系咩味😂
雖然有個QR Code可以scan黎睇,
但煮完之後變淺色左就更難認😂

另外粟米午餐肉味都幾搞笑 幾特別🤣🤣
七彩餃子

𖤘花花綠綠|ᴴᴷᴰ118
◟✦呢個系蔬菜combo😂
無記錯入面有西洋菜、油麥菜、生菜、娃娃菜、粟米芯、車厘茄..
份量多到爆炸😂 食極都仲有咁😂
花花綠綠

𖤘皮蛋蝦滑|ᴴᴷᴰ108
◟✦上菜時會見到面頭系一舊皮蛋,下面系蝦滑。
食之前就要用碌棍瘋狂蹖爛佢,令到皮蛋同蝦滑完美地混合埋一齊先。
可以自己玩又得,叫店員幫手又得😂
皮蛋+蝦滑非常夾 好食☺️
皮蛋蝦滑

𖤘琥珀誘惑|ᴴᴷᴰ88
比menu個圖吸引左所以嗌😍
以製成玫瑰花形既蕃石榴冰作基底,
再自己倒入由菠蘿、橙、奇異果汁混合既果汁🍹
成件事勁fresh 好岩夏天飲☀️
琥珀誘惑