突然心血來潮想吃上海菜,所以就openrice search下鑽石山哪裡有得食,看到近近地有呢間夏麵館,就試試吧。晚上6時20分左右到達,不用等位,直接坐下。因為只有2個人吃,無得order太多菜式。服務員見我大肚,都主動斟白開水給我,值得一讚。老公點左: 排骨擔擔麵,紅油抄手。他厭豬扒唔夠脆,但讚抄手個醬汁唔錯。而我就order左: 糖醋魚塊,干扁四季豆,配白飯。首先2樣的賣相已不討好,四季豆太大條,另外加一些類似炸菜的炒埋一碟就算,只吃到豆本身的味道,我食開既同呢個差好遠,同樣叫干扁四季豆,但用上細條D既四季豆及有肉碎作配料的。而糖醋魚塊比較大件,應再切細一點,醬汁好杰撻撻,雖然味道還可接受,但只用數件青椒,洋葱,紅椒配魚塊,比較簡陋,可嘗試下多加其他配料,如雜果罐頭,汁再稀一點會更好。另外可以增添一些菜式,希望未來會更好
突然心血來潮想吃上海菜

晚上6時20分左右到達,不用等位,直接坐下。

因為只有2個人吃,無得order太多菜式。

服務員見我大肚,都主動斟白開水給我,值得一讚。

老公點左: 排骨擔擔麵,紅油抄手
他厭豬扒唔夠脆,但讚抄手個醬汁唔錯。

而我就order左: 糖醋魚塊,干扁四季豆,配白飯。

另外可以增添一些菜式,希望未來會更好
題外話/補充資料: 雖然比較繁忙,但結帳不用等超過5分鐘,值得讚賞。
2013-06-11