2023-12-10 49 瀏覽
荔枝角新開嘅日式居酒屋,距離地鐵站非常之近,以往weekend經過附近都無乜人,今次星期日過去食個late lunch,估唔到入到去竟然座無虛席,就知口碑一定唔差。餐廳門外裝潢氣派,入面係走homey感覺的居酒屋,見經理同客人都交談甚歡。Lunch set非常多選擇!除咗超過十款刺身丼飯/壽司外,想食熱食都有唔同鍋物/壽喜燒/日式咖喱/烏冬等,亦都有超過十款!所有定食都包含麵豉湯、漬物同沙律,而且白飯更加係無限追加,日式定食尼講價錢非常合理,而且食物高質,算係抵食。我地就分別嗌咗招牌金丼-月見月見海膽三文魚籽拖羅蓉配稻庭烏冬 (198$) ,同新出嘅桃丼-月見海老拖羅蓉 (168$) ,另外加咗一杯梅酒。金丼 —— 份量十足,材料滿瀉,珍珠米上舖滿三文魚籽,再有一大陀拖羅蓉,加上海膽同生雞蛋。成個組合非常creamy,配上海膽嘅鮮甜同三文魚籽嘅咸香,好滿足。食完發現原來重有一碗烏冬嫁,一個女仔真係未食得晒呀。桃丼 —— 滿滿嘅甜蝦加上拖羅蓉同生雞蛋!每一啖都食到鮮甜甜蝦,必試。

,日式定食尼講價錢非常合理,而且食物高質,算係抵食。

• 金丼
  • 桃丼