西九四小龍日常午餐,除了去平日去開嘅裕滿人家,惠比壽,燕橋魚湯米線之外,仲見到有間新店開張,諗著過咗大概一個月,everything settles,於是呼朋而至試試如何?點知..........當日大概正午12時,我們一行7 人到達,被安排至餐廳末端之一個轉角位,由於要就一條大柱位,張枱旁可能坐嘅地方唔係太足夠,每人都要就著就著d位嚟食,以免阻礙到其他人。一睇午餐餐牌,大約每人要$50,包括一個飯或粉加上一杯飲品。飯餐包括咖哩牛腩飯、海鮮湯粉,飲品大部份為珍多冰,而其中有三位加$5將跟餐飲品改椰青。等待超過15分鐘,除了見到珍多冰外,甚麼也沒有得上,找來伙計追單,大槪五分鐘後上多三杯青檸梳打!再找人追問然後先有伙計換回正確的椰青。等咗差不多25分鐘後,咖哩牛腩飯、喇沙海鮮湯粉陸續送上。我叫咖哩牛腩飯,一睇再睇,都係覺得個餐好少;飯量大約有一碗,牛腩則四至五件。以女士來算都可以OK,但係男士就勉強了一些。整體味道徧甜,辣味不足。飯嘅質素就非常一般,但好彩都仲係熟嘅。叫咗喇沙海鮮湯粉嘅同事就冇咁好彩喇。因為佢地發現海鮮中嘅蝦已變咗味,當即大感冇癮。急急call 部長投訴,最後都肯換其他食

,以免阻礙到其他人。

再找人追問然後先有伙計換回正確的椰青。

叫咗喇沙海鮮湯粉嘅同事就冇咁好彩喇。因為佢地發現海鮮中嘅蝦已變咗味,當即大感冇癮。急急call 部長投訴,最後都肯換其他食物。 及後有位同事加入,在考慮要否食海鮮類時,在旁的伙計誓願話普通海鮮同喇沙d 海鮮係唔同嘅,大可以放心選擇。當然,最後又係要投訴收場喇。

以中等嘅價錢,得到又少又有問題嘅食物,而且伙計仲係信口旦旦,唔去check 真件事就亂說一通,最終只會令人卻步,自招損失。
2010-06-14