2023-08-07 30 瀏覽
今日帶大家嚟到荔枝角同長沙灣交界覓食,餐廳分咗吧台同埋餐廳座位,想同frd傾下計所以我哋就揀咗餐廳座位,好少何見鐵板燒餐廳有得揀,幾得意~🌟鳥海山鐵板餐$1198包括:是日精選刺身、沙律、活龍蝦、活鮑魚、鵝肝多士、牛肉薄燒、野菜、炒飯、味噌湯🌟沙律鐵板燒以沙律作開始,餐廳用黑醋加少少蜜糖整成一個酸酸甜甜嘅醬汁,係一個幾開胃嘅前菜!🌟是日精選刺身呢個有四款刺身,店員細心咁教我哋食嘅順序,由淡味食到濃味,令味道提升至極致😆全部都好新鮮,食落好鮮甜~🌟活鮑魚鮑魚用鐵板燒製法真係無得輸!簡單醬汁調味已經可以帶出食材本身嘅鮮味,爽口彈牙,同平時罐頭嗰啲完全係兩個層次😍🌟活龍蝦呢個上台超吸睛!餐廳將龍蝦拆肉之後再用牛油炒好,好香!鮮甜多汁,仲有龍蝦殼比你咬下~入面好多膏😋🌟鵝肝多士鵝肝多士真係必試!鵝肝嘅肥美加上多士嘅酥脆,食落好有層次!🌟牛肉薄燒好多蔥喺牛肉入邊!蔥係熟咗的~即使咁多蔥食落都唔會好辣,加埋嫩滑嘅牛肉,幾特別!🌟野菜、炒飯、味噌湯簡單嘅炒野菜同埋炒飯都好有鑊氣!炒飯更粒粒分明,食咗咁多嘢都忍唔住一啖接一啖食曬成個飯~味噌湯飲落都不過不失,入邊有啲豆腐同海帶,正常發揮🫶🏻

🌟鳥海山鐵板餐$1198

🌟沙律
沙律

🌟是日精選刺身
是日精選刺身

🌟活鮑魚

🌟活龍蝦

🌟鵝肝多士
鵝肝多士真係必試!鵝肝嘅肥美加上多士嘅酥脆,食落好有層次!
鵝肝多士

🌟牛肉薄燒
牛肉薄燒

牛肉薄燒

🌟野菜、炒飯、味噌湯

沙律
是日精選刺身