2021-10-02 403 瀏覽
一直以為D2 Place入面嘅西餐都係貴,但有日無意中搵到呢間餐廳🔍主要係食西餐同泰國菜,都係普通餐廳會見到嘅菜式lunch一百蚊都唔使就食到西餐😆仲要係黃店💛好可惜食第二次時先知佢地9月結業,希望佢哋有機會再開翻平日1點幾去到已經見到餐廳full左,出面仲有唔少人排緊隊最後等左十幾分鐘先有位。但第二次1點前去到就唔使等😗除左出餐,其他都係以自助形式運作,包括付款同拎水~~~🍟珍寶炸魚薯條($88)🪄7.1/10本身冇諗住叫,但出面等位個陣見到炸魚好大舊,跟住同朋友不約而同地話吸引想嗌😆塊炸魚差唔多有手掌咁大,都ok抵食炸漿唔厚,食落酥脆👍🏻魚柳入味唔腥,而且冇雪味,點醬食簡直一流(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢個餐配嘅薯條似係自己切再炸,而唔係入貨.🍔軟殼蟹蕃茄漢堡($83)🪄6.7/10個漢堡都幾高身,所以都諗左下應該點食好😂不過對比其他兩個,呢個餐少失望🥲因為我個碟隻蟹就靚靚仔仔好完整,但同事果個係幾舊手手腳腳拼埋一齊,所以更加難夾包一齊食🤨軟殼蟹有啲油異味,都有少少膩,好彩個入面仲有大大塊番茄同生菜balance🥬.🐂紐西蘭肉眼扒配燒汁($98)🪄6.9/10味道正常發揮,雖然都算大塊,但lu
主要係食西餐同泰國菜,都係普通餐廳會見到嘅菜式
lunch一百蚊都唔使就食到西餐😆仲要係黃店💛
好可惜食第二次時先知佢地9月結業,希望佢哋有機會再開翻

平日1點幾去到已經見到餐廳full左,出面仲有唔少人排緊隊
最後等左十幾分鐘先有位。但第二次1點前去到就唔使等😗
除左出餐,其他都係以自助形式運作,包括付款同拎水

~~~

🍟珍寶炸魚薯條($88)🪄7.1/10
塊炸魚差唔多有手掌咁大,都ok抵食
炸漿唔厚,食落酥脆👍🏻
呢個餐配嘅薯條似係自己切再炸,而唔係入貨

🍔軟殼蟹蕃茄漢堡($83)🪄6.7/10
個漢堡都幾高身,所以都諗左下應該點食好😂
不過對比其他兩個,呢個餐少失望🥲

🐂紐西蘭肉眼扒配燒汁($98)🪄6.9/10
味道正常發揮,雖然都算大塊,但lunch黎講少貴
薄嘅部分比較好食,有少少香口,但厚肉就偏硬😬
呢幾個餐都有配薯條,但食個陣已經凍左,唔多脆

~~~

⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌑🌑
餐廳食物質素整體黎講都ok,而且staff都好nice
好可惜佢地不獲續租,又少咗一間黃店可以食啦