2025-05-19
❣️荃灣PARKSIDE@NINA歐洲教堂風木化石主題餐廳❣️眨吓眼原來我哋已經一齊共渡第16個年頭💓最大嘅哥哥今年都已經11歲👦🏻 16周年紀念,梗係要去一個特別啲嘅地方💟近近地如心廣場PARKSIDE@NINA可以打卡,又可以靜靜地坐低慢慢食嘢😋就啱晒我哋啦🥰難得可以放低小朋友出嚟鬆一鬆,梗係揀個高質嘅餐廳relax吓😌餐廳樓底極高,猶如置身教堂💒木白色相間階磚,配半圓形卡位雅座,空間感十足💟店員由門口帶位到入座至落單,服務態度都非常好,非常細心💓仲主動幫我同爸爸影合照📸🍗原隻香蒜迷迭香烤雞配忌廉焗薯 真係原隻雞上枱好有驚喜😍外皮烤到金黃香脆!肉質嫩滑juicy!每一啖都散發迷迭香嘅香氣🥰配菜我哋揀咗忌廉焗薯🥔真係焗到外脆內軟!外層微脆!內層軟綿綿好creamy💓重點係個份量真係超級大😆🍕水牛芝士番茄薄餅 店員離遠拎過嚟嘅時候,已經香氣撲鼻!水牛芝士香滑配酸酸甜甜嘅番茄 ,非常開胃😋餅底外層酥脆,内裏帶有韌度!口感一流👍🏻🍨泰式奶茶焦糖燉蛋估唔到用泰式奶茶嚟整焦糖燉蛋個味道會咁match😍燉蛋質感幼滑配薄脆焦糖!口感層次非常豐富😋最驚喜嘅就係配埋我最鍾意食嘅牛角窩夫💓 牛角窩夫熱辣辣而
🍗原隻香蒜迷迭香烤雞配忌廉焗薯
🍕水牛芝士番茄薄餅
🍨泰式奶茶焦糖燉蛋
估唔到用泰式奶茶嚟整焦糖燉蛋個味道會咁match😍燉蛋質感幼滑配薄脆焦糖!口感層次非常豐富😋最驚喜嘅就係配埋我最鍾意食嘅牛角窩夫💓 牛角窩夫熱辣辣而且超酥脆!一個甜品有齊窩夫、焦糖燉蛋同雪糕💟三倍滿足😛幸福感指數直線上升😘