2022-12-13 455 瀏覽
天氣涼左啲終於到我去下野餐啦😆🏕️今次我就揀左一個相對偏門啲既地點,就係屯門黄金海岸🫣🫣當日成個沙灘計埋我地只有𝟛-𝟜組人,夠哂僻靜,仲可以對住無敵大海景🌊✨第一次野餐就揀左佢地,外賣韓式美食專門店,都有推出野餐懶人包❤️套餐不但只有齊小食、主食、飲品,連甜品都有架😍😍而餐具、手套都會提供埋,真係啱哂我呢啲超級懶人😂😂送貨就視乎地區有運費,送貨叔叔都好有禮貌,送埋入去沙灘比我地,超級滿意💖驚喜位係所有野食到手係好夠熱既😙👍🏻🐔爆谷雞粒 配黑松露蛋黃醬- 好脆卜卜既炸雞粒,香口得黎又夠嫩滑,個黑松露醬仲好香添🤤凍左都一樣咁脆‼️🍙吉列蝦哈紫菜飯捲- 飽肚之選😂每件都好重手👍🏻🧀芝士流心魚柳 配海鹽紫菜- 個魚柳裡面真係有芝心,不過就唔夠熱無流心效果,但好入味亦都好香脆,配埋外面既香草碎一啲都唔會膩😋🥟 韓式炸餃子(追加+$38)- 裡面主要包左冬粉,外脆內軟💕🥩韓式正宗烤五花腩套餐- 除左相裡面既配菜盤,另外仲有一大兜生菜比你用黎包燒肉食🥬五花腩外面燒到微微焦脆,裡面仲係好軟嫩多汁👅肉下面仲墊左好多洋蔥吸哂啲肉汁🧅難怪呢個係佢地既皇牌,真係好好食🤤🤤🧃熊津桃味烏龍茶 /柚子味綠茶- 呢兩款茶都

四隻恐龍去野餐

🐔爆谷雞粒 配黑松露蛋黃醬

🍙吉列蝦哈紫菜飯捲
- 飽肚之選😂每件都好重手👍🏻
吉列蝦哈紫菜飯捲

🧀芝士流心魚柳 配海鹽紫菜

🥟 韓式炸餃子(追加+$38)
- 裡面主要包左冬粉,外脆內軟💕
芝士流心魚柳/韓式炸餃子

🥩韓式正宗烤五花腩套餐
韓式烤正宗五花腩

🧃熊津桃味烏龍茶 /柚子味綠茶
- 呢兩款茶都好好飲😳估唔到佢個桃味好出好香,而茶飲相對解膩解渴,配炸物同烤肉就岩哂❤️❤️

🍮特濃朱古力Oreo奶凍(12月新口味)
- 原本套餐係跟宇治抹茶奶凍,但店家前一日突然通知12月有新口味,因為同行朋友係Oreo朱古力控,即刻就轉左🥳🥳呢個絕對稱得上我食過Top 3既奶凍‼️‼️滑到不得了,而且甜度唔過份,朱古力都好香濃🥹完美咁結束左呢一餐
特濃朱古力Oreo奶凍

𝙿.𝚂. 估唔到可以兩手空空去野餐😆呢次體驗真心唔錯,仲要食到勁飽🤰🏻
外賣送餐
吉列蝦哈紫菜飯捲