2021-05-31 367 瀏覽
成日聽人講五窮六絕,個市道會好差,怪唔知得周圍啲商場、食肆,都搞推廣、搞優惠啦。唔趁呢個機會出擊點對得住自己呀!今晚走咗嚟荃灣最旺場之一的千色匯,滿載以歸之後,就去咗呢間副有日式風格的西餐鋸扒。呢度搞緊推廣,做緊牛扒餐大優惠,有來自紐西蘭、美國及澳洲的牛扒供應,平平地紐西蘭牛扒餐平到$86就有交易,一於試試佢先。餐廳很窩心,餐檯面放定啲日版搓手液,供客人使用。今晚我哋叫咗一份肉眼和一份西冷,加$39升級,享用了餐飲、沙律/餐湯、白飯/薯條。鐵板上的牛扒,加入蒜蓉汁/黑椒汁,渣渣淋,香氣四散。聽職員講,牛扒在廚房是先煎至五成熟,上到鐵板之後,客人就可以自己再控制最後的熟成度。兩份牛扒都係200克,份量足。西冷相對肉眼為厚,所以食落更有質感。而肉眼雖然較西冷薄身一點,但口感又感較腍滑一點。至於肉味,兩者都是一樣豐富,喜歡吃牛的人士一定鍾意。配餐的沙律非常新鮮,吃起來很清爽。炸薯條好脆口。粟米粒、豆角配搭唔錯。白飯加黑椒汁超正!餐湯是南瓜蟹柳湯,南瓜味很出,加咗蟹柳,味道都很夾。呢度因為樓底很高,一點都唔嘈,所以,歏完牛扒再歏餐飲,咖啡、凍檸茶,喺度hea多陣都好爽。

餐廳很窩心,餐檯面放定啲日版搓手液,供客人使用。

鐵板上的牛扒,加入蒜蓉汁/黑椒汁,渣渣淋,香氣四散。

餐湯是南瓜蟹柳湯,南瓜味很出,加咗蟹柳,味道都很夾。