2013-05-20 49 瀏覽
每次去荃灣工作, 都喜歡去荃新天地搵食. 今次又再次到Melissa食Lunch, 喜愛呢到既環境/食物同服務.我朋友早到, 而我大約12:45分到, 門口Reception講緊電話無理我, 咁我自己入去搵吓, 我地坐在最近內園門口的枱, 我行到身水身汗(當日有29/30度), 諗住飲杯水降降温, 點知我隻杯未有水, 叫人幫我倒杯水, 佢比杯熱水我. 我點了牛排午餐, 未有野食週圍睇下, 有個亞姐抹緊門口塊大鏡, 打開內園大門仲用支好長既棍係到刮, 由於樓底高佢支棍一刮到底時支棍都隊到出門口出面, 有2次差d隊到人添. 刮完鏡就開始抹玻璃, 本來做清潔係啱, 但唔使係繁忙時段到做! 我食緊野對正妳係咁抹同刮. 講返d食物, 羅宋湯好稀, 味道還可以 , 不過熱到辣咀! 牛排要5成熟黑椒汁, 可能牛排薄過以前好多, 5成變左8成, 另外黑椒汁太酸, 好難食! 全日最好係杯咖啡! 以前服務同出品都好好, 今次兩方面的水準下降了!

講返d食物, 羅宋湯好稀, 味道還可以
, 不過熱到辣咀
!

全日最好係杯咖啡!

以前服務同出品都好好, 今次兩方面的水準下降了!

2013-05-15