2018-08-14 539 瀏覽
平時小妹麻麻地拉麵,今日就陪細妹一試哩間拉麵鋪,里面座位唔多,有啲迫,好彩剛好唔洗排隊。因為諗住一陣去葵廣掃街,小妹叫左正常份量既半熟卵拉麵 (HKD 73), 細妹叫左叉燒拉麵 (HKD 78), 有清湯同濃湯選擇, 今次叫左濃湯湯底。桌上有凍檸檬水提供, 所以我無另外叫野飲~~好快半熟卵拉麵就黎到, 湯底都算濃同夠熱,  麵質再硬一點會更好, 半熟卵拉麵既叉燒好足, 薄薄地唔肥但好嫩好好味, 配桌上供應既辣醬,好野味,蛋普通。細妹叫既叉燒拉麵, 差唔多有8,9塊叉燒, 份量很足。食到中斷都覺得唔錯, 但食食下先留意到很多"肥脂肪粒"浮於湯底,心奇怪點解唔隔走D"肥脂肪"先比客, "肥脂肪粒"有點恐怖, 小妹應該唔會再黎, 因為真係好肥雖然整體係好味, 性價比算高, 但小妹真係接受唔到拉麵有肥脂肪粒浮面。
桌上有凍檸檬水提供, 所以我無另外叫野飲~~

細妹叫既叉燒拉麵, 差唔多有8,9塊叉燒, 份量很足。
, "肥脂肪粒"有點恐怖, 小妹應該唔會再黎
, 因為真係好肥

2018-08-03