2011-02-27 59 瀏覽
見到OpenRice食評幾好,諗住試吓啦!點知食到一團火!唔會再有下次!我哋總共四大兩細(五歲+兩歲半),我食噤多間自動餐/任食,從來無一間連兩歲半都要收小童錢。同個經理講,佢好唔耐煩噤話「總知佢食嘢就要收錢,唔理幾多歲!」越諗越嬲,同佢再拗過,最終佢好 "仁慈" 噤話「算啦!我哋收起佢D嘢,你餵佢食少少,我哋當睇唔到啦!」跟住我哋四大一細(人頭費計),第一張單入三碟肥牛,佢哋居然只嚟一碟(六片),起初以為落漏單,於是叫個侍應嚟同佢講「我哋仲差兩碟肥牛喎!」,佢嘅回答居然係「係呀!你劃幾多碟我哋都係一張單出一碟嫁咋!」結果佢無講大話,我哋共入咗四次單,劃咗15碟肥牛,最終嚟咗4碟,真係一張單一碟!五個人分享咗24片!呢間噤嘅酒家,就算D食物幾好都無用!何況都係一般啫!奉勸有小朋友同行+鍾意食肥牛嘅,『千其咪試!!!』

2011-02-26